Svako jutro na prazan želudac: Domaći sirup popravlja krvnu sliku, jača imunitet i čisti jetru

Ovaj sirup je veoma zdrav i namijenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon nedelju dana ćete primijetiti prve promene, a za dva mjeseca če vam krvna slika biti odlična.Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, znčajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.

Pored belnčevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno rijedak.Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja kažu da djeluje antikancerogeno.Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju.Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiču rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle biće vam potrebno:

1 kg cvekle,Pola kilograma mrkve,2 narandže,Pola kilograma kiselih jabuka,1 limun,500 grama domaćeg meda.

Priprema:

Oljuštite cveklu, mrkvu i jabuke i isjecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od narandže i limuna i med. Sve dobro pomiješajte i prespite u staklenu flašu.Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1 dcl razblažen sa vodom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*