Svekrvino oko: Predivan sitni kolač sa simpatičnim nazivom

Sastojci:30 komada suhih smokava,30 komada polovica od jezgre oraha,200 ml vode,150 gr šećera,200 gr mlevenih oraha,200 gr mlevenog keksa ( koristila petit ).

Priprema:

Vodu, šećer i vanilin šećer stavit kuhat, pa kad prokuha da se sve otopi stavit mljevene orahe i mljeveni keks, malo ruma i limunove korice ( vanilin šećer, limunova korica i rum nisu u original receptu ali ja ne bih bila ja kad ne bi malo stavila, a vi kako želite )

To ostavit da se hladi.Smokvama odrezat peteljke, malo ih na vrhu zaretat pa u svaku staviti polovicu oraha i malo taj otvoren dio pritisnut da se zalepi. ( zaljepiće vam se jer su smokve dosta ljepljive )Na svaku smokvu stavimo malo hladne smjese ( od oraha i keksa ) . Stavite svuda po smokvi malo te smjese, onako odprilike i sve zarolate u kuglice.

Smjesa od oraha i keksa je dosta lepljiva pa na ruke stavite malo mljevenih badema ili oraha.Zarolane kuglice uvaljajte u mljevene bademe ili orahe.Kada ih napravite stavite 30 minuta u zamrzivač pa secite oštrim nožem na pola.Cele kuglice su prevelike, a presečene su veoma dekorativne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*