Svi su ludi za ovim kolačem od 3 sastojka

Recept za japanski kolač od tri sastojka po svemu sudeći je pravi pogodak. Ako se i vama jede nešto niskokalorično, a slatko, možete ga isprobati.

Sastojci za japanski sufle kolač od sira

Neophodna oprema: okrugla modla za kolače od 15 cm, električni mikser.

Sastojci:

3 jaja– 120 g bijele ili crne čokolade– 120 g omekšalog krem sira

Uputstvo:

Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe sa ključalom vodom.

Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umiješajte. Sklonite smjesu s pare i umiješajte tri žumanca.U velikoj činiji umutite tri bjelanca u čvrst snijeg.

Dodajte trećinu snijega u smjesu od krem sira i pažljivo umiješajte špatulom.Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umiješate sav snijeg.Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače.Sipajte smjesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupnite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smjese.

Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi prije nego što ga nasiječete. Možete ga posuti i prah šećerom.

fokus.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*