Tiramisu s jagodama

Sastojci:28 piškota (cca 250 g);cca 300 ml kave;250 g Mascarpone sira;200 ml slatkog vrhnja;1 žličica arome vanilije;2 žlice šećera u prahu;250 g svježih jagoda;kakao u prahu za posipavanje

Priprema:Skuhajte crnu kavu i ostavite ju sa strane da se ohladi.Jagode operite, posušite i narežite na kockice.Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa dodajte aromu vanilije, Mascarpone sir i šećer u prahu (prosijte ga). Kremu još kratko izmiksajte, otprilike pola minute.

Piškote kratko namočite u ohlađenu kavu i slažite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila Zenker pekač za brownie (26×27 cm).Preko reda piškota namočenih u kavu premažite dio kreme pa posložite nasjeckane jagode. Zatim dodajte još malo kreme i sve lijepo zagladite. Posložite još jedan red piškota namočenih u kavu, a preko piškota namažite ostatak kreme. Kolač lijepo zagladite špatulom, a po želji možete napraviti i valove uz pomoć rebrasti strugac za tijesto.

Tiramisu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi, a prije posluživanja ga posipajte nezaslađenim kakaom u prahu.

izvor slatkisvijet.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*