Torta za 15 minuta – video

Iznenadni gosti, jede vam se nešto brzinski, hoćete više vremena da provedete sa porodicom ? Torta za 15 minuta je zaista takva torta, napravićete je brzo i lako a ostatak vremena moći ćete da provedete kako želite. Maline u kombinaciji sa keksom , a umesto malina može da se koristi bilo koje voće, preporučujem kiselkasto i količinu šećera takodje po želji, zavisno koliko slatko volite. Ova varijanta je nešto sladja.

Sastojci:500 ml slatke pavlake,400 gr kisele pavlake,150 gr šećera u prahu,500 gr mlevenog keksa,500 gr smrznutih malina,( nama je bilo potrebno još 100 ml mleka jer je keks bio dosta suv pa je masa bila nešto gušća )

Priprema:Ulupati slatku pavlaku kao za šlag.Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu.Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku apvlaku pa lagano izmešati.Toj masi dodati keks i sve sjediniti.Ukoliko vam je masa dosta gusta dodati mleko pa opet izmešati.

Na kraju umešati maline koje moraju biti smrznute jer se smesa meša a potom stavlja u kalup prečnika 24cm.Na tacnu staviti obruč od kalupa ili ko nema u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti celu smesu pa varjačom ili nečim slinim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom ( napravile se rupe ).

Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru a može da se stavi ti kada se kolač stegne.Kolač držati pre skidanja obruča ili okretanja na tacnu za bržu varjantu sat vremena u zamrzivaču ili sporiju 2 – 3h u frižideru.

Prijatno.

Izvor:https://domacirecepti.net/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*