Trobojna čoko-sir torta

SASTOJCI:podloga,125 g keksa s maslacem npr. petit,80 g maslaca,kreme,500 g sira posnog ili običnog bez grudica,250 g biljnog šlaga,1 vanilin šećer,100 g šećera,100 g tamne čokolade ili za kuhanje,100 g mliječne čokolade,100 g bijele čokolade,za ukrašavanje,50 g tamne čokolade ili za kuhanje,50 g bijele čokolade,krema original,300 g mliječnog vrhnja za šlag,10 g mljevene želatine ili 6 listova želatine.

PRIPREMAKekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa zdrobite valjkom za tijesto. Maslac rastopite pa pomiješajte s keksima. Na papiru za pečenje obilježite olovkom veličinu gornjeg ruba pravokutnog kalupa veličine 26×11 cm. Okrenite papir na drugu stranu pa od smrvljenog keksa s maslacem napravite podlogu manju od nacrtanog ruba. Utisnite smjesu. Lakše se radi dok se masa počne stezati. Pomozite si špatulom za ravni rub. Masa će se lijepo stisnuti u frižideru nakon 20-30 minuta.

Kalup navlažite vodim pa stavite prijanjajuću prozirnu foliju.Napravite šlag mikserom. Pomiješajte sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte šlag pa sjedinite miksanjem.Rastopite tamnu čokoladu koju umiksajte u 1/3 sir-šlag smjese. Rasporedite na dno kalupa i poravnajte.

Rastopite mliječnu čokoladu pa umiksajte u drugu 1/3 sir-šlag smjese. Stavite na tamnu kremu i poravnajte.Sada rastopite bijelu čokoladu dodajte u zadnju 1/3 sir-šlaga, izmiksajte i nanesite na mliječnu kremu.

Izvadite podlogu iz frižidera, ukoliko je prevelika vilicom maknite višak keksa. Stavite podlogu na bijelu kremu, lagano pritisnite, pokrijte folijom i stavite u frižider barem 2-3 sata.Okrenite tortu na tanjur za serviranje.

Rastopite tamnu čokoladu i ukrasite tortu šarajući žličicom. Isto napravite i s bijelom čokoladom. Ukoliko je čokolada pretvrda, stavite malo maslaca kako bi dobili tekuću smjesu koja možete prelijevati po torti. Možete si pomoći i špricom za šlag s tankim nastavkom.

Neka se čokolada stisne 5 minuta u frižideru i torta je spremna za serviranje!Krema original: ukoliko više volite mliječno vrhnje za šlag u koraku 3 dodajte želatinu u sir. Tada torta mora stajati 4-8 sati u frižideru da se kreme stisnu.Podloga plus: ukoliko želite možete za podlogu staviti samo cijele petit kekse.POSLUŽIVANJE:Recept je sa stranice Lecker.de uz manje izmjene.

Izvor: coolinarika.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*