Ulje od bijelog luka savršen lijek za zglobove i kičmu (RECEPT)

Ulje od bijelog luka savršen lijek za bolne zglobove i kičmu , donosimo Vam vrlo efikasan recept , a jednostavan za pripremu. Pogledajte u nastavku.

Svi mi imamo sada već hronične bolove u leđima i zglobovima zbog hodanja po asvaltu, sjedenja u kancelarijama i ne kretanja.Predlažemo vam ulje bijelog luka koje liječi ove tegobe.

Ovaj prirodni lijek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za liječenje bolnih zglobova i leđa

Očistite 300 – 400 grama bijelog luka i sitno ga isjeckajte, stavite u teglu i prelijte ga sa 1 litrom kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja, najbolje maslinovo ili suncokretovo ulje. Zatvorite teglu poklopcem i ostaviti na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, da stoji dvije nedjelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procjedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi ovaj prirodni lijek?

Ulje od bijelog luka se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.

Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se posavetujte sa doktorom.

Preuzeto sa aura.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*