Višestruka namjena: Devet namirnica koje možete koristiti i izvan kuhinje

Kada se sljedeći put nađete u prodavnici slobodno kupite malo više sljedećih namirnica

Hrana naravno služi za kuhanje, ali neki od sastojaka koje svakodnevno koristite mogu vam pomoći i izvan vaše kuhinje. Kada se sljedeći put nađete u prodavnici slobodno kupite malo više sljedećih namirnica.

Soda bikarbona:Sodu bikarbonu možemo koristiti u mnogo slučajeva – možemo ugasiti manju vatru, očistiti mrlje s kuhinjskih ormarića ili zidova, pobijediti prhut te, ako je pomiješamo s jagodama, čak i izbijeliti zube (međutim nemojte pretjerivati kako ne bi oštetili zubnu caklinu).

Avokado:Avokado može biti jako koristan kada je u pitanju ljepota – možemo napraviti masku koja će hidratizirati naše lice i spriječiti pojavljivanje bora. Također, možemo napraviti i masku za kosu koja će nahraniti i oživjeti ispucale rubove.

Kokosovo ulje:Kao i avokado, kokosovo ulje možemo koristiti kao masku za kosu koja će nam podariti svilenkasto mekane pramenove. Također, u kombinaciji sa smeđim šećerom možemo napraviti i piling za tijelo.

Limun:Upotreba limuna izvan kuhinje može vam uštedjeti mnogo novca. Za početak, možemo prirodno posvijetliti kosu tako da je prije izlaganja suncu namažemo limunovim sokom. Također, limun može zamijeniti i neka skupa sredstva za čišćenje.

Riža:Legenda kaže da riža može upiti vodu iz elektronskih uređaja. Naprimjer, ako vam je mobitel upao u vodu ostavite ga u vrećici nekuhane riže koja bi kroz 5 sati trebala upiti većinu vode iz vašeg uređaja.

Biber:Znate li da biber može pomoći u zaustavljanju krvarenja? Sljedeći put kad se porežete možete staviti malo mljevenog crnog bibera na ranicu – on bi trebao pomoći pri zaustavljanju krvarenja. Kasnije obavezno isperite ranu mlazom hladne vode.

Krastavci:Krastavci se često koriste u beauty tretmanima – pomažu rashladiti krv i smanjiti otekline. Stoga kada se sljedeći put upustite u borbu s podočnjacima stavite kriške krastavaca na vaše kapke i jednostavno malo odspavajte. Također, krastavce možete koristiti i za brisanje cipela!

Šećer:Popili ste vrlo vruć napitak i opekli jezik? Bez brige, pospite malo šećera na područje koje ste opekli i bol bi trebala gotovo trenutno nestati.

So:So može ublažiti grlobolju, samo je pomiješajte s toplom vodom i malo isperite grlo.

Izvor: Finirecepti.net.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*