Vitaminska bomba sa medom! Ova kombinacija će vam ojačati imunitet, a pravi se od nekoliko sastojaka!

Imunitet je sposobnost organizma da se odbrani od različitih bolesti, virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao i svih štetnih bioloških i hemijskih materija.

Shodno tome, imuni sistem najvažniji je odbrambeni sistem koji posedujemo i bez njega bismo bili podložni baš svim napadačima na naše zdravlje i normalno funkcionisanje organizma.

Ova vitaminska bomba će vam pomoći da ojačate imunitet i da ostanete zdravi, a lako se pravi.

Potrebni sastojci:

100 gr suvog grožđa, 150 gr oraha u jezgru, 100 gr badema, kora od dva limuna, 100 gr suvih kajsija, 100 gr suvih šljiva, 250-300 gr meda

Orašaste plodove možete kombinovati i sami, ništa nećete pokvariti, naprotiv, ako dodate lešnik, indijski ili brazilski orah – samo ćete dodati kalorije i snagu vašoj “vitaminskoj bombi”.

Orašati plodovi, tj. koštunjavo voće su neizbežne namirnice za dug i zdrav život. Šaka koštunjavog voća dnevno preventivno utiče na bolesti srca, antikancerogena je, pospešuje mršavljenje, odlična je u borbi protiv nesanice, i preporučuje se za bolju memoriju. A ovako pripremljeno sa medom, limunum i suvim voćem – pravi je izbor.

Način pripreme

Sameljite u mašini za mlevenje mesa: suvo grožđe, orahe, bademe i limunovu koru. Možete koristiti i blender ukoliko imate neki veće snage, koji će uspeti sve sastojke da sjediti i usitni. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promiješajte. Zatim, dodajte suve šljive i suve kajsije. Njih takođe usitnite, ali posebno. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte.

Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.

Za decu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak i popodne između ručka i večere.

Za odrasle:

1-2 kašike tri puta dnevno

Teglu nije potrebno čuvati u frižideru, ali je poželjno da ne stoji baš na toplom mestu.

Kurir.rs / mogujatosama

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*