Kome biste prvo pritekli u pomoć i šta to govori o vašoj ličnosti

Naši životni izbori otkrivaju mnogo o našoj ličnosti, pogovoto u trenucima stresa. Ovaj psihološki test upravo otkriva to, kakav je vaš karakter i kako se snalazite u kriznim situacijama. Sve što treba da uradite jeste da na ilustraciji izaberete osobu kojoj biste prvo pomogli. Vaš odgovor bi trebalo da bude prva misao koja vam padne na pamet. Zato, nemojte preterano mnogo da tumačite.

Ako prvo pomognete medicinskoj sestri – Pružiti pomoć medicinskoj sestri znači da ste vi srećna osoba i da umete da cenite to što imate. Vodite se mišlju da medicinskoj sestri sa ilustracije nije potrebna ozbiljna pomoć. Verovatno ste je pogledali I odmah pomislili da bi najbrže I najlakše bilo da joj pomognete da pokupi papire sa poda. Važite za osobu koja preterano ne razmišlja o problemima koji muče svetsko stanovništvo. Privlače vas svetle boje života i po prirodi ste optimistični i želite da verujete da su ljudi u vašem okruženju dobro. Lako vodite komunikaciju sa svima, bez ustezanja.

Imajući opušten stav, čvrsto verujete da su mračne faze u životu samo privremene. Ne volite da budete ograničeni u svoja četiri zida, slobodoumni ste i avanturistički nastrojeni.

Ako prvo pomognete čoveku koji hoda uz pomoć štaka – Na ilustraciji se vidi kako momak sa štakama pada. Ako biste prvo pomogli njemu, znači da ste rođen lider. Vi ne želite da on gubi vreme tražeći pomoć. Vi ćete mu rado pomoći da ‘stane na svoje noge’. Kroz ovu situaciju se odražavaju vase liderske sposobnosti. Vi ste i srce i duša dešavanja. Vi pomažete drugima i privlačite jake ličnosti.

Prioritet vam je da mu pomognete, jer cenite njegov trud da samostalno hoda, uprkos povredi noge. Vi ste dinamična, racionalna, organizovana i veoma fokusirana osoba.

Ako prvo pomognete uplakanom detetu – To znači da ste vrlo senzitivna i saosećajna osoba, koja ne može da ignoriše tuđu patnju. Razumete da beba ne može da izrazi svoju bol i da je plakanje njegov jedini vid komunikacije. Razlog može biti bilo šta. To dete je možda izgubljeno, ostavljeno ili se pak može tumačiti da je njegova majka u blizini i da beba plače jer traži sa njom.

Uskakanje u pomoć uplakanoj bebi bez prethodnog poznavanja znači da se odazivate na bilo čiji poziv u pomoć! Ovo vas je mnogo puta dovelo do toga da budete povređeni. “Ne dozvolite drugima da vas iskoriste”, ove reči ste verovatno bezbroj puta čuli. Vaši prijatelji zavise od vas i nalaze mir u razgovoru sa vama.

Na vas utiču tuđe emocije i imate snažan osećaj duhovnosti.

Ako prvo pomognete baki sa štapom – To znači da ste optimista i da ste moralni. Na ilustraciji se jasno vidi da je starici potrebna pomoć. Pošto nosi naočare, ne može se sa sigurnošću znati da li je slabovida ili ne. Pomagajući joj, znači da ste vaspitani sa jakim etičkim osećajem. Negujete tradicionalne vrednosti, duboko poštujete kulturu i nasleđe.

Vrlo poštujete starije i uvek ste spremni da im pomognete, iako znate da vam oni verovatno nikada neće moći da vam “vrate uslugu”.

Optimitični ste po prirodi i smatrate da, bez obzira koliko god godina da ima osoba, i dalje može da doprinese ovo svetu. Smatrate da je vaša dužnost da im pomognete.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*