Mali saveti koji u braku mogu da znače mnogo

Mnogi parovi započinju svoje ljubavne veze misleći da ih očekuju u njima samo srećni trenuci.

Isto važi i za mnoge koji stupaju u brak. Pre ili kasnije, većina njih shvati da ljubavni odnosi nisu baš med i mleko, već ozbiljno angažovanje. Zapravo kad malo bolje razmislite, ništa što vredi ne dolazi lako i ne zadržava se kraj vas, pa tako ni sreća u braku.

Ako ste ozbiljni po pitanju toga da vaš brak bude uspešan, trebalo bi da znate da je u to neophodno uložiti mnogo truda. Ono što će vam u celoj priči dobro doći su mali korisni saveti koji vam mogu pomoći da vaš odnos bude jači.

Radite zajedno nešto zabavno
Izuzetno je važno kako provodite vreme sa svojim suprugom. Ako ste samo slučajni cimeri koji žive pod istim krovom, takav će i vaš odnos biti. Pored svih obaveza koje imate u toku dana važno je da pronađete vremena da nešto radite zajedno. To može da bude jutarnje trčanje, zajedničko tuširanje, odlazak u teretanu, kupovinu, pripremanje obroka ili gledanje filmova – šta god da vas opušta.

Imajte na umu da niko nije savršen
Veoma je lako prevideti činjenicu da sami nismo savršeni, ako se fokusiramo samo na partnerove mane. Dakle, svesnost o tome da i vi imate svojih mana pored vrlina, omogućiće vam da prihvatite one strane ličnosti vašeg partner koje vam možda nisu naročito drage. Na ovaj način stvorićete u svom srcu mesta za oproštaj, pre nego što odaberete da se uvredite.

Pokažite mu da mislite na njega i brinete o stvarima koje ga se tiču.
Razgovarajte o svemu
Koliko god naglašavali da je komunikacija u braku važna, čini se da parovi na nju zaborave čim se pojavi neki problem. Odnos u braku se gradi na čvrstim temeljima komunikacije. Šta god da vas muči, nema bolje opcije od toga da razgovarate sa partnerom. Nemojte to zadržavati u sebi i dozvoljavati da proključa u najgorem trenutku.

Pokazujte ljubav
Osim što ćete svom suprugu reći da ga volite, potrebno je da mu to i pokažete. Ne, nisu vam potrebni skupoceni pokloni za takvo nešto. Svoju ljubav mu možete pokazati načinom na koji se ophodite prema njemu. Pomozite mu da ne zaboravi nešto važno dok se sprema za posao, podsetite ga na rođendan dobrog prijatelja ili godišnjicu braka njegovih roditelja. Pokažite mu da mislite na njega i brinete o stvarima koje ga se tiču.

Pokažite mu da cenite njegov trud
Nikad ne dozvolite da se vaš suprug oseća kao da ga uzimate zdravo za gotovo. Ne preskačite da mu se zahvalite što je otišao do pekare rano ujutro da vam donese omiljeno pecivo. Istaknite kako vam je popravio dan kada vam je skuvao kafu. Nevezano za to koliko je minijaturan njegov poduhvat, uvek iskažite svoju zahvalnost. To će ga samo podstaći da čini više i trudi se više.

Održavajte romansu
Zaboravite na mit da su držanje za ruke, ljubljenje, grljenje i maženje samo za novopečene parove. Održavanje romanse u životu je ključno za opstanak braka. Nikad nemojte dozvoliti nikom da vas ubedi u suprotno. Pronađite vremena za intimnost, za vođenje ljubavi i za deljenje strasti.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*