MAMA 11-ORO DECE ima 5 PRAVILA koja MORAJU DA NAUČE do 8. godine: “Nisam njihova sluškinja” – ovako je kuća uvek uredna

Mnogi su se na društvenim mrežama pitali kako mama Brenda sa 11-oro dece postiže da sredi celu kuću, a onda je objasnila da njena deca poštuju 5 pravila koja su potpuno savladali sa 8 godina!

Mama 11-oro mališana je otkrila 5 strogih pravila koja je primenila za svoju decu kako bi osigurala da njen dom efikasno funkcioniše i bude uredan. Brenda Martin je rekla da bez njene dece koja sama peru veš i serviraju doručak, ona nikada ništa ne bi stigla da uradi.

Kako bi osigurala d dom bude uredan, a deca samostalnija, onda je prvo zamolila svojih 11 dece da sami naprave doručak i sami ga serviraju, ostavljajući joj vremena da se koncentriše na druge stvari.

Zatim je rekla da “ručaju i večeraju na bazi švedskog stola” kao što je pokazala u video snimku objavljenom na njenom nalogu na društvenim mrežama gde su deca stajala u redu da uzmu ono što žele iz kuhinje.

Pored poslova u kuhinji, Brenda smatra da njena deca treba da nauče kako da obavljaju osnovne kućne poslove. “Od 8. godine moja deca sama peru veš.” Dok je njeno poslednje pravilo bilo da imSvaka osoba aju rotacioni sistem za obavljanje kućnih poslova.

Takođe, navela je da svako za sobom posprema sudove, kao i da svaka osoba u velikoj porodici ima svoje obaveze u kući – “Svaka osoba ima dnevne i nedeljne obaveze u domaćinstvu.”

Mama je objasnila: “Naučila sam da ne moram da radim stvari kao što rade “svi drugi”. Ja nisam dečja sluškinja… mi smo tim. Oni pomažu da se nosi teret i osećaju se toliko potrebnim i cenjenim!”

Mnoga Brendina deca su sada odrasla, ali ove navike su stekli u ranom detinjstvu, do 8. godine.

Jedan korisnik društvenih mreža je rekao: “Iskreno, ti si najbolja mama ikada.”

“Ako vaša deca rade sve te stvari bez ikakvih pritužbi i razumeju da “mame” nisu njihove lične sluškinje već stvarni ljudi i da takođe treba da rade kao tim, onda zaslužuju ovacije za to.”

“Srećna sam što si razbio taj sistem i stereotip da su majke sluškinje… ponosne na tebe mama.”

Dakle, 5 pravila mame Brende koje možete da primenite kod svoje dece, u zavisnosti od uzrasta:

  1. Deca pripremaju svoj doručak.
  2. Postavljaju i jedu ručak i večeru kao švedski sto.
  3. Jela se ne serviraju na stolu, deca čekaju u redu da ih uzmu – kao u menzi.
  4. Još pre 8. godine deca počinju sama da peru veš.
  5. Svako dete ima dnevne i nedeljne obaveze.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*