Mlade se sve više opredeljuju za crnu venčanicu – podržavate li novi trend

Stilovi se vrtoglavom brzinom menjaju, pa tako često viđamo rađanje novih trendova. Poslednji je usko vezan za boju venčanica i umesto svetlih boja haljine, mlade se danas sve više opredeljuju za crnu.

Sve je veće interesovanje za crnim venčanicama! Na Guglu je jednak broj pretraga za crnim i belim venčanicama u poslednjih 12 meseci. U septembru i oktobru 2021. crna venčanica je bila čak traženija od bele.

“To mi se dopada. Crne haljine su otmene, elegantne“, rekla je Laura Mekever, viši menadžer za odnose s javnošću kompanije Dejvids bridal.

A i buduće mlade su veoma uzbuđene što se prekida s tradicijom belih haljina na venčanju.

“Evolucija zahvata sve pa i venčanja. A počelo je 2021. godine, kada su neveste koje su morale da odlože venčanja zbog pandemije poželele da njihov ulazak u brak bude nezaboravan. Htele su da izgledaju neobično i to na nekom neobičnom mestu”, istakla je Laura.

Ali nije retkost ni da se buduće mlade odluče za venčanice u plavoj, crvenoj, šampanj i ljubičastoj boji.

U Azaziju, velikoj onlajn prodavnici, udvostručila se proizvodnja crnih venčanica.

“Za neke neveste bela je zastarela. Crna podseća na stari holivudski glamur”, naglasio je Reni Kolman, šef marketinga Azazija.

“I poznate ličnosti podstiču ovaj trend”, istakla je Amber Makasland, potpredsednica kompanije Pošmark.

Buduće neveste ponekad kupe i belu i crnu. “Bela je za ceremoniju venčanja, a elegantna crna za proslavu”, rekao je Kolman.

Kupci sve više traže crne venčanice sa zlatnim ili crvenim detaljima, dodao je šef marketinga Azazija.

“Tajna popularnosti crne venčanice je što može da se nosi i kasnije, u drugim prilikama”, istakla je Amber.

A kako onda mladoženja da se obuče?

“Klasičan crni smoking je uvek pogodan. Međutim, mladoženja može nositi i jaknu na večernjoj zabavi, ali i beli sako i sako boje slonovače kao kontrast crnoj venčanici”, zaključio je portparol poznate kompanije.

izvor b92.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*