‘Moj sin je postao liječnik!’: Otac s Downovim sindromom sve uložio u budućnost djeteta

Često čujemo da osobe s Downovim sindromom ne mogu imati djecu, no to nije istina – žene mogu rađati, a muškarci u rijetkim slučajevima mogu postati tate. Jedan od takvih primjera je Jad Issa, Sirijac s Downovim sindromom čija je životna priča uistinu posebna.

Naime, ne samo da je dobio sina Sadera, već mu je omogućio obrazovanje da postane liječnik.

Istaknuo je kako smatra da su sina čak i razmazili, a kasnije je Sader istaknuo kako se sjeća da je otac uvijek bio dobre volje te da su se često igrali. No, u to vrijeme Jad je puno radio te štedio novac kako bi kasnije sinu omogućio školovanje.

Radio je u mlinu za pšenicu te stavljao zaradu na stranu, što je na koncu i inspiriralo sina da postane liječnik, divio se njegovom napornom radu i predanosti za najbolju moguću budućnost.

– Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca – komentirao je Sader.

Danas Sader radi kao stomatolog, a to je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, stoga Jadovoj sreći nema kraja.

Kad priča o svojim roditeljima, sin i danas ističe kako se oni vole kao prvog dana te da i dalje idu u šetnje i slažu se kao da su se tek zaljubili, piše Brightside.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*