Na dan venčanja baka mi je rekla ovo i hvala joj

Ako vam porodični život puca po šavovima, deca ne slušaju, vreme je da se okrenete mudrim savetima naših starih.

Ovo su uputstva koja mi je baka dala pre venčanja, pre 30 godina. Kako je vreme pokazalo, pomogli su mi da prođem kroz sve bračne krize, izbegnem destruktivne konfliktne situacije, održim ljubav i odgajim divnu decu!

Bakini saveti:Ne svađajte se sa mužem pred decom. U suprotnom vas više neće poštovati i oboje ćete izgubiti autoritet. Rezultat je nepoštovanje i neposlušnost dece.Muškarci su spremniji da pomognu nego da prate naređenja. Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite.

Najveća vrednost je porodični mir. Zadržite to, budite u stanju da oprostite i progovorite prvi.Ne čistite ako ste loše raspoloženi. Ako niste u miru sa sobom, samo ćete napraviti još veći haos.Nemojte biti lenji da učite nove stvari. Samo obrazovana majka može imati pametnu i dobro odgojenu decu.

Ne budite ljubomorni, da ne biste uništili svoju porodicu. Ako suprug voli i poštuje svoju ženu, onda je nikad neće prevariti.Uvek pripremite ukusnu hranu i lepo je ukrasite. Muž nije životinja koja samo pojede šta god mu se servira.Poštovanje je glavna stvar u porodici. Ako postoji poštovanje, biće i ljubavi koja večno traje.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*