Na kraju života ovo je jedino važno: Ove reči su nešto najlepše što ćete danas pročitati!

Da mi Bog da samo još malo vremena, sve bih uradio drugačije. “Da je Gospod Bog na trenutak zaboravi da sam krpena lutka i dao mi malo života, verovatno bih rekao sve što mislim; Razmislio bih više o onome što govorim. Cenio bih stvari ne po njihovoj vrednosti, već po njihovoj važnosti.

Ja bih manje spavao, više bih sanjao, shvatajući da je svaki minut sa zatvorenim očima gubitak šezdeset sekundi svetlosti. Hodao bih kada drugi apstiniraju od toga, probudio bih se kad drugi spavaju, slušao bih kad drugi govore. A kako bih uživao u čokoladnom sladoledu!

Da mi je Gospod dao malo života, jednostavno bih se oblačio, ustajao uz prve sunčeve zrake, izlažući ne samo telo, već i dušu. O moj Bože, kad bih imao još vremena, stavio bih svoju mržnju u led i čekao da se sunce pojavi.

Crtao bih prema zvezdama, poput Van Goga, sanjao, čitao Benedetijeve stihove, a Serova pesma bila bi moja mesečeva serenada. Oprao bih ruže suzama da bih osetio bol njihovog trnja i oskudan poljubac njihovih latica.

Bože moj, da sam imao još malo života… Ne bih propustio ni dan da ne kažem voljenim osobama da ih volim. Uverio bih svaku ženu i svakog muškarca da ih volim, živeo bih u ljubavi s ljubavlju.

Dokazao bih ljudima koliko greše, misleći da kad ostare da će prestati da vole: naprotiv, stare jer prestaju da vole! Dao bih krila detetu i nauči bih ga da leti. Učio bih stare ljude da smrt ne dolazi iz starosti, već iz zaborava. Puno sam naučio i od vas ljudi. Saznao sam da svi žele da žive na vrhu planine, ne shvatajući da ih tek na spuštanju čeka prava sreća.

Shvatio sam da kad novorođenče pravi put uhvati očev prst sićušnom pesnicom, on ga zgrabi zauvek. Shvatio sam da osoba ima pravo da drugog pogleda odozgo samo da mu pomogne da ustane. Mnogo sam naučio do vas, ali, istina, sve ovo je malo korisno, jer kad napunim ovu škrinju, odlazim….”

Izvor: Stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*