Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi

Tada ćete znati na čemu se. Znaćete koliko stvarnih prijatelja imate, a koliko je onih koji jedva čekaju napustiti vaš brod. Znaćete na koga možete računati u teškim trenucima. Istina boli, ali istina jedina oslobađa.

Protresti ga da vidiš kako ništa nije onako kako se čini. Mogu ti se neki plodovi činiti tako čvrstim na njemu, a kod jednog najmanjeg drhtaja past će na zemlju.

Nekada život sam radi ta testiranja, a zovu se potresi. Zatrese se zemlja ispod tebe i za trenutak otkriješ ko su ljudi pokraj tebe koji tu jedva stoje, i prvom prilikom više ne pripadaju tvom stablu.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi.

Davao si im hranu i na tvom korenju su rasli te su zbog toga postali deo tebe. Toliko ih duboko osećaš i smatraš ih delom svoga života. Ali njihova nutrina ipak nije više kao kod ostalih.

Zato je potrebno stvari izvesti na čistac i shvatiti da je sadašnjost vreme koje će razotkriti istinu, i pokazati da budućnost nije nastavak tvoje prošlosti.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi.

Ponekad se čovek uljulja u saznanju da svi koji su tu u njegovom životu – nalaze se u potpunosti i sa iskrenom namerom, a zapravo je istina potpuno suprotna.

Tu su jer trenutno ne mogu biti tamo gde bi želeli, a kakve su njihove namere to niko ne zna, pa ni oni sami, dok ne dođu u situaciju u kojoj trebaju odlučiti što su im prioriteti i šta žele od svoga i tvoga života.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi.

Tada ćete znati na čemu se. Znaćete koliko stvarnih prijatelja imate, a koliko je onih koji jedva čekaju napustiti vaš brod. Znaćete na koga možete računati u teškim trenucima.

Sve ćete znati, samo je na vama da odlučite želite li se suočiti s istinom ili ostati u zabludi i verovati da je sve divno i krasno. Istina boli, ali istina jedina oslobađa.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*