OTAC JE DA BUDE MRAČAN

Otac je da bude mračan. Da bude namrgodjen. Otac je da bude nervozan, ljut. Da bude strah. Da viče, da lupa. Otac je da ga se plašite, da ne volite kada je kući.

Otac je da bude mračan. Da bude namrgodjen. Otac je da bude nervozan, ljut. Da bude strah. Da viče, da lupa. Otac je da ga se plašite, da ne volite kada je kući. Da se svadja, galami, razbija.

Otac je da pije, da ne dolazi kući po nekoliko dana. Da ga nije briga za ženu, decu. Onda dođe pa maltretira. Otac je da se kocka, da proćerda sve što zaradi. Da daje pare na kurve. Da voli sve osim onoga što ima kući. Da pokaže snagu nad slabom ženom i nejakom dečicom. Da svi kažu da je laf, a da ne znaju kakav je porodici. Da ima dva lica.

Otac je da ga nije briga za tvoje potrebe. Da najviše na svetu voli sebe. Da se oženio zato što tako treba. Da te napravio zato što je to normalno. Otac je da strepiš šta će sledeće strašno da uradi. Da ti poremeti planove, potrebe. Da te nigde ne vodi osim u pogrešnom pravcu. Otac je da uništi sve što je trebalo da bude lepo. On se ne žrtvuje.
Otac je da slomi srce, dušu. Otac je podrhtavanje tela. Da te gleda sa gadjenjem i prezirom. Otac je da te cedi polako, sigurno. Sve dok te ne iscedi.

Od njega ne možeš videti lepo. A kada vidiš, ti ne veruješ pa ti opet nije lepo. Otac ti udari majku. Otac je i da prevrne sto, prospe ručak. Da preti, da ti ostane urezan njegov pogled i podignut prst. Otac ne mari. Otac tako živi i otac se ne menja. On ne voli tvoj uspeh, njega ne raduje tvoja sreća. Njemu je tvoja majka rob. Svi su loši, svi pogrešni, samo je on… Otac…

Svojoj deci nemoj biti otac. Budi im prosto, tata…

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*