Ove mudre reči Helen Miren svako mora da pročita

Reči Helen Miren gađaju direktno u metu i vredi ih pročitati i dobro razmisliti o njima. Navikli smo na teror mladosti i plastične lepote, a Miren nam pokazuje kako može drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Kaže da kada je naučila da bez ustručavanja ljudima i stvarima koje je zamaraju kaže „ajde pali“, život je za nju postao mnogo lepši.

„Kada bi me pitali da dam samo jedan savet svim ljudima, to bi bio upravo taj. Naučite da kažete „Ajde pali“ svima koji vam skidaju osmeh sa lica.“

Izdvojili smo njene legendarne izjave koje će vas nasmejati, ali i naterati da razmislite o životu:

Cela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete da potrošite dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. „second-hand“. I možete da potrošite hiljadu dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dve jakne kako šetaju ulicom, verovatno ne biste znali koja je gde kupljena.

Žene treba da prestanu da budu ljubazne. Ako ikada budem imala decu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju devojčicu jeste reč: pali.Najteži period u životu jesu dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji, i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je takođe i period kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate šta će se desiti, zastrašujuće je.

Ja sam tip osobe oblači-se-u-second-shopu-ali-otvara-bocu-šampanjca.

Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda odbijaju da se tako izjasne, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unazad i rekli: „Da li je ovo svet u kome bi volela da živiš?“ Ona bi rekla „Ne“.

Čudna stvar je ta, postaje vam sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

Celog svog života gledala sam devojčice od 16 godina kako prodaju lepotu, zato mislim da je neverovatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavetovala jeste da govori „ajde pali“ češće.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*