Priča o četiri žene

Bio jednom jedan trgovac koji je imao četiri žene.

  1. ŽENA:Voleo je ČETVRTU ŽENU najviše.Obožavao ju je, darivao skupocenim darovima i postupao s njom delikatno.Brinuo se o njoj najviše i davao joj samo ono najbolje.
  2. ŽENA:On je voleo i svoju TREĆU ŽENU jako puno.Bio je vrlo ponosan na nju i često ju je pokazivao prijateljima.No, jadni trgovac bio je često u strahu da će ga ova ostaviti i pobeći s drugim muškarcem.
  3. ŽENA:On je naravno voleo i svoju DRUGU ŽENU.Jer ona je vrlo obazriva, strpljiva te je trgovac imao u nju veliko poverenje.Kad god bi trgovac naišao na neki problem, trčao bi 2. ženi i ona bi mu pomagala da prevaziđe velike probleme.
  4. ŽENA:I na kraju PRVA TRGOVČEVA ŽENA. Ona je jedan vrlo odan partner, koji pomaže oko posla, stiicanja bogatstva i u održavanju celog imanja.Bilo kako bilo, trgovac i nije baš puno voleo svoju 1. ženu, ali ona je njega jako volela. On jedva da ju je primećivao.

Jednoga dana trgovac se razboli. S vremenom je saznao da se vreme približilo i da će umreti. Pomislio je na svoj bogati život te reče: “Imam sada 4 žene, ali kada umrem biti ću sam, vrlo sam!”

Onda upita ČETVRTU ŽENU: “Voleo sam te najviše kupovao ti haljine najlepše. Obasuo te pažnjom. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo?” “Nikako!” odgovori 4. žena i izađe bez ijedne druge reči. Odgovor se zabio kao mač u trgovčevo srce.

Onda trgovac upita TREĆU ŽENU: “Voleo sam te čitavog života. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo? “Ne!” odgovori 3. žena. “Život na zemlji je suviše dobar, preudati ću se nakon tvoje smrti.” Trgovčevo se srce smrzlo od hladnoće odgovora.

Tada upita DRUGU ŽENU, “Uvek sam išao tebi kad sam trebao pomoć. Evo tražim još jednom tvoju pomoć. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo?“ “Žao mi je, ovaj put ne mogu ti pomoći!” odgovori 2. žena. “Najviše što mogu je pokopati te.” Odgovor ga je pokosio poput munje.

Tada se začu glas : “Ja idem s tobom, kamo god ti pošao.” Trgovac se okrenu i vide svoju PRVU ŽENU. Bila je tako mršava i ispaćena kao da je izgladnela. Zahvalno i žalosno reče trgovac: “Trebao sam se o tebi bolje brinuti dok sam još mogao!”

U stvari svi mi imamo 4 žene u svom životu…

  1. ŽENA JE NAŠE TELO………..Bez obzira koliko ga negovali i posvećivali mu pažnje, napušta nas kad umiremo.
  2. ŽENA SU NAŠE POŽUDE, STATUS I BOGATSTVA………Kada umremo, sve ide drugima.
  3. ŽENA SU NAŠI PRIJATELJI I OBITELJ………..Bez obzira koliko nam bili blizu za života, ne mogu poći s nama u grob.
  4. ŽENA JE NEŠTO ŠTO NE MOŽEŠ VIDETI, A TO JE TVOJA DUŠA……… Često je potisnuta i ne vidi se od materijalnog bogatstva, koje nas okružuje. No, jedino ona nas uvek prati.

Možda ne bi bilo loše da se njome pozabavimo sada umesto da plačemo na smrtnoj postelji…..

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*