Sedela sam za radnim stolom, a onda sam otkrila da me je muž prevario

Jedna žena odlučila je da progovori o paklu koji je prošla nakon saznanja da je suprug vara i šta joj je sve u tom trenutku prošlo kroz glavu.

Sedela sam za svojim radnim stolom na poslu dok su mi prsti prelazili preko tastature. Duboko sam udahnula i unela svoj najbolji mogući pokušaj – ono što sam pretpostavljala da bi mogla biti šifra mejla mog supruga, započela je svoju bolnu ispovest za Huffington Post.

Jedan klik kasnije, saznala sam da sam u pravu, i oko njegove šifre i oko mog osećaja da me vara. Nikad u životu nisam toliko snažna želela da me je instikt prevario.

Kada sam hakovala njegov mejl i Tviter nalog, nisam mogla da se zaustavim sa čitanjem.

Bilo je toliko puno poruka, od razgovora o knjigama i muzike do detaljnih i eksplicitnih opisa seksa, te najboljnije – izjava ljubavi i žudnje. Čitala sam sve do trenutka kada nisam mogla više podneti i otišla sam do svog automobila.

Sela sam, jecajući, sve dok moj mobilni telefon nije zazvonio.

Hej zlato, jesi li na putu do kuće? Poljubac! – bio je to on’. “Poljubac je reč koja me potpuno uništila, pretvorivši moju tugu u bes.

Sve vreme sam razmišljala o uvredama koje ću da mu saspem u lice, pitajući se mogu li da ga ošamarim toliko jako da ga boli, barem približno koliko je mene bolelo.

Zamišljala sam da ću se suočiti s ovim kao lik iz filma, izbaciti ga napolje, zapaliti mu odeću. Vozila sam se prema domu i naglas govorila – to je to, ovo je naš poslednji dan braka.

Ušla sam u kuću da ga vidim, lažljivica, prevaranta, gada, kako sedi i nežno češlja kosu naše ćerke. Ona je naslonila svoju glavu na njegovu nogu i zajedno su pevušili njenu omiljenu pesmu. Izgledala je kao tatina princeza koja to i jeste, a njegova nežnost koja se videla iz načina na koji joj češlja kosu samo me je podsetila koliko je voli.

U tom trenutku sam shvatila tri stvari – moj muž je odličan otaac, moj muž mi je slomio srce i to što je moj muž uradio i kako se nosi s tim je mnogo komplikovanije nego što čovek može zamisliti.

Narednih dana nakon što sam ga suočila sa prljavom istinom koja je izašla na vidjelo, ni u jednom trenutku nisam bila sigurna da radim pravu stvar. Tražila sam od njega da iseli, ali i da dolazi kod nas svako jutro kako bi odveo klince u školu i kako bi svako veče večerali s njim.

Rekla sam mu da ode kod terapeuta, ali nisam želela da idem s njim kod bračnog savetnika. Uzela sam polovinu novca sa zajedničkog računa i otvorila svoj. Razmišljala sam hoću li moći sebi i deci da priuštim kuću koja će biti naš dom bez njega.

Pomisao na to da ga više nikad neću poljubiti činila mi se nemogućom. Najviše sam razmišljala o deci i o tome šta je dobro za njih. On je prekinuo aferu , bar je tako rekao – i želeo je da ispravi grešku.

Prvi dani i nedelje nakon suočavanja s istinom za mene su bili najusamljeniji period u životu. Iako nisam učinila ništa pogrešno, osećala sam sram i nelagodu, pa nisam o tome pričala sa prijateljima.

Moja nesigurnost za budućnost i tračak nade sprečili su me da se poverim drugima.

Šta ako kažem svima, a mi se pomirimo? Hoće li moji roditelji -i naši zajednički prijatelji zauvek da ga mrze? Mislim da me je bio strah da izgovorim naglas, jer bi prevara onda postala još stvarnija.

Želela sam svima da kažem koliko ga mrzim, prezirem, da nikad više neću moći da ga volim, ali nisam mogla da zaustavim nadu da ću ga ipak možda jednog dana opet voleti.

Ljubav je komplikovana. Brak je komplikovan. Prevare su zaista, zaista komplikovane.

Prošlo je godinu dana od trenutka kada sam otvorila njegov mejl. Mi smo još uvek zajedno. Zajedno smo roditelji i u tome dobro funkcionišemo. On me još uvek zasmejava. Mogu proći dani a da da se ne setim njegove prevare i druge žene. A opet, tu su dani u kojima ga čujem kako tipka na računarom u radnoj sobi i osećam mučninu u želucu pitajući se hoću li ikada više moći da mu verujem.

Sada znam nešto što pre nisam znala. Ne postoji način kako se nositi s prevarom. Nema savršenog scenarija. Stvaran život nije film, a ako mu stvarno zapalite odeću verovatno će policija doći po vas.

Umesto toga, pokušate da otkrijete najbolji način da brinete o sebi i deci, i svako jutro ustajete sve dok jednog dana ne boli kao što je juče, piše 24. sata.hr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*