Sladoled torta Venecija

POTREBNI SASTOJCI:pavlaka – 500 ml, tečna,sveže mleko 100 ml,čokolada 100 g, mlečna čokolada 100 g, prirodna šećer 3 kašika,vanila 1 kesica.
Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.

Zagrejte obe posude na pari – prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu – dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku – u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.

Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.

Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne.Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanir i sklonite foliju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*