Zašto je starija sestra najvažnija osoba u vašem životu?

Ako imate stariju sestru, sigurno ste se krili iza nje kada ste bili u nevolji, terali je da završi neku vašu obavezu, pa ste joj čak i „krali“ odeću.

Ali, postoji i mnogo drugih stvari na kojima treba da se zahvalite svojoj sestri.Znate li da prema psiholozima, to što imate stariju sestru poboljšava vašu mentalnu stabilnost, a deca koja su odrastala uz stariju sestru srećniji su kao odrasli ljudi.

Pogledajte zašto je starija sestra najvažnija osoba u vašem životu.

Ona smanjuje mogućnost da se u budućnosti razvedete
Istraživanje univerziteta u Ohaju pokazalo je da deca koja imaju braću i sestre, imaju i manje šanse da se razvedu.Jedan od razloga za ovo je i to što vas odrastanje uz sestru čini zrelijom osobom i uči vas da se brinete za druge.

Deca koja imaju braću ili sestre veoma rano uče kako da se nose sa konfliktima, a to im je od pomoći u romantičnim vezama.

Ona je razlog zašto vaši roditelji nisu bili stroži prema vama
Ako mislite da su roditelji bili strogi prema vama, verujte da je vašoj starijoj sestri bilo teže.

Jedno istraživanje je pokazalo da su roditelji mnogo stroži prema prvom detetu. Novi roditelji se trude da slede previše pravila i imaju mnogo očekivanja. Čim dobiju drugo dete, uočavaju svoje greške, pa su sa njim opušteniji.

Ona zna da vas oraspoloži i pomaže vam da postignete svoje ciljeve
Vaša sestra vas može naučiti mnogim stvarima. Pored toga, ona će vam uvek biti saveznik i uvek će biti na vašoj strani.

Ona će vas inspirisati i teraće vas da sledite svoje ciljeve.Odrastanje uz sestru učiniće da budete ambicioznija i nezavisnija osoba. Čak i ako toga niste svesni, vaša sestra je imala veliku ulogu u formiranju vašeg karaktera.

Ona poboljšava vaše mentalno zdravlje
Odrastanje sa sestrom može da smanji negativna osećanja kod tinejdžera. Ako imate sestru, verovatno se nećete osećati previše usamljeno, krivo ili nevoljeno.

Sestrinska ljubav je veoma važna u emotivnom razvoju, a može da pomogne i u sprečavanju depresije.

Jedno istraživanje je pokazalo da vas to što imate sestru čini boljom i osećajnijom osobom.

Ona vam pomaže da shvatite bezuslovnu ljubav
Što ste stariji, veza sa sestrom postaje vam sve važnija.

Uvek ćete imati njenu podršku i uvek će činiti da se osećate voljeno i cenjeno. To će vam pomoći da lakše iskazujete svoja osećanja.

Vaša sestra će vam uvek biti najbolji prijatelj i osoba koja vas toliko dobro poznaje da je dovoljno da vas samo pogleda da bi znala kako se osećate.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*