Brat i sestra umrli u istom danu zbog lijeka za zubobolju: Evo šta su uzeli, sestra ih pronašla

Braća i sestre su bili u stanu 6. septembra kada im se Stephen požalio da ga bole fasete i da mu je prepisan morfijum.Jade Cooperthwaite, 32, iz Boltona, otkrila je da je njena sestra Cara (26) umrla prošle godine, a zatim je otišla u spavaću sobu da pronađe brata Stephena (33) koji je doživio istu sudbinu.

Njen brat i sestra umrli su nakon samoliječenja.
U stvari, Cara je pokušala ublažiti zubobolju lijekovima prepisanim Stevenu, koji je bio na liječenju od ovisnosti o drogama, piše The Mirror.

“Još uvijek ne mogu prihvatiti da su oboje umrli istog dana. To je tako okrutno”, rekla je njihova sestra Jade.Iskoristila je njihovu smrt kao primjere kako bi pokazala koliko sama upotreba droga može biti opasna, a da “samo zato što liječenje djeluje za nekoga ne znači da će uspjeti i za vas”.
“Nemojte uzimati lijekove koji vam nisu propisani”, poziva ona.

“Život mi je prazan bez njih. Dijelimo dom, pozajmljujemo odjeću i radimo sve zajedno. Toliko ličimo da ljudi misle da smo blizanci. Dokrajčimo jedno drugo i srodne smo duše. Kad sam Karla me podržala kada Izgubila sam djecu nakon porođaja i sada su sahranjena. To mi je utjeha jer su zajedno”, rekla je slomljena sestra.Jade ističe da Kara uzima morfij za liječenje zubobolje.

  1. septembra te godine, braća i sestre su bili u svom stanu kada im se Steven požalio da ga bole fasete i da mu je prepisan morfijum. Karla, koju je bolovao zub, podvrgnuta je intervenciji i trebalo je da joj izvade još četiri zuba.
    “Steven je stavio fasete i rekao da mu je prepisan morfijum. Nismo vidjeli ništa loše kada ju je zaprosio. Vjerujemo da je u redu koristiti isti lijek za liječenje sličnih stvari. Bili smo na kauču Zaspali smo i kada Ustala sam i vidjela sam da Kara ne diše. Ušla sam u sobu i našla brata mrtvog”, objasnila je Jade.
    Hitna pomoć stigla je nekoliko minuta kasnije, ali nije mogla ništa drugo nego da ga proglasi mrtvim.
    Istraga je ranije ovog mjeseca čula da se Steven borio sa ovisnošću o drogama.

Izvor:https://mirisicvijeca.info/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*