Brzo i bez pečenja: Slatki grijeh

Brz, lak i jednostavan kolač, bez kuvanja i pečenja, idealan za sve prilike i posebno one kada ste u žurbi. Prijatno!

Sastojci:jedno pakovanje od 300 grama turskog keksa (petit keks sa kakao punjenjem),200 grama čokolade,6 kašika ulja,8 kašika mlijeka,dvije kesice pudinga od vanile koji se ne kuvaju,500 ml mlijeka,200 grama kisele pavlake,200 ml slatke pavlake.

Priprema

Čokoladu otopiti sa uljem i mlijekom na pari ili u mikrotalasnoj. Obavezno je mlijeko, ako je veći procenat kakaoa u čokoladi, slobodno dodajte još dvije kašike mlijeka, jer kada se kolač stegne čokolada mora da ostane mekana kako bi se kolač lako sjekao.

Ostaviti čokoladu da se hladi dok umutimo ostale sastojke. Umutiti puding sa mlijekom, dodati pavlaku pa umutiti i na kraju dodati slatku pavlaku pa sve dobro izraditi mikserom.

Keks podijeliti na tri dijela pa prvi dio poslagati u pleh 30×20 cm ili u kalup. Nije potrebno da se keks umače u mlijeko, jer je tanak i povući će vlažnost od filova. Preko keksa staviti četvrtinu fila od pudinga, poravnati pa staviti pola mjere čokolade pa i nju poravnati.

Staviti u frižider ili kratko u zamrzivač, da se čokolada stegne. Na čokoladu staviti opet četvrtinu fila. Keks, fil, čokolada, fil, keks. Dekoracija po izboru. Dobro ohladiti i poslužiti.Pogledajte i video kako da napravite ovaj fantastični kolač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*