Čaj od borovnice: Snižava šećer u krvi, jača kapilare I poboljšava koncentraciju

Borovnicu treba redovno jesti jer je prirodni aspirin, koji ublažava bol i sprečava upale, a pored toga imaju još nekoliko izvrsnih dobrobiti za naše zdravlje.

Ovo su neke od njih:snižavaju razinu šećera u krvi,smanjuju krhkost kapilara,pospješuju probavu,podižu imunitet.Kako spremiti čaj od lista borovnice.Ako se želite sami okušati u branju listova, najbolje je da to učinite na proljeće, prije juna.Za ovaj čaj možete koristiti i grančice borovnice.Sastojci koji su potrebni:3 žlice suhih listova borovnice,3 dcl vruće vode.

Upute za pripremu:Prelijte listove vrućom vodom.Poklopite čaj i ostavite da odstoji.Nakon 30 min procijedite čaj i spreman je za ispijanje.Čaj od ploda borovnice.Za pripravak ovog čaja bit će vam potrebne svježe borovnice. Možete koristiti i suhe, ali u tom slučaju ih samo prelijete vrućom vodom.Sastojci koji su potrebni:100 g borovnica,2 vrećice crnog ili zelenog čaja,500 ml vode.

Kako se sprema:U vruću vodu dodajte vrećice crnog ili zelenog čaja.Pustite 3 minute da odstoji poklopljeno pa maknite vrećice čaja.Pripremite sok od borovnice pritišćući žlicom plodove u cjedilici.Umiješajte sok u čaj.

Izvor: žena.blic.rs, krenizdravo.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*