Fantastičan trik da oterate muve iz svog doma

Tokom leta ih ima sve više i više, ali ako posadite prave biljke u svom domu, možete se rešiti dosadnih letećih insekata iz kuće.

Bosiljak odbija muve

Obavezno ga posadite u teglicu i stavite u blizini stola i stolica. Od njega možete napraviti i prirodni repelent ako njegove sveže listove ubacite u ključalu vodu i ostavite ih tako nekoliko sati, savetuje stil.kurir.rs.

Zatim sipajte votku i pripremljenu tečnost čuvajte u frižideru, u bočici s raspršivačem. Ali, budite oprezni kod špricanja da tečnost ne bi dospela u oči.

Lavanda

Odbija i moljce , muve i komarce. Vekovima se koristila kako bi ulepšala miris doma i sačuvala odeću.

Šarmantna biljka ljubičastih cvetova, koja oplemenjuje svaku baštu, raste i u tegli u zatvorenom. Međutim, morate da je smestite pored sunčanog prozora. Lep miris koji ljudi vole, mušice, komarci i muve ne mogu podneti.

Miris igra veliku ulogu u privlačenju muva, ali i njihovom teranju. Miris eteričnih ulja je neprivlačan muvama. Kao repelenti najčešće se koriste eterična ulja lavande, mente, eukaliptusa, citronele, karanfilčić, piše Agroklub.

Trik kojim ćete sprečiti ulazak muva u kuću

One ne vole objekte koji svetlucaju i reflektuju svetlost. Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najefikasniji način da sprečite da u vaš dom ulete muve jeste da napunite do pola običnu kesu s čistom vodom i čvrsto je zavežete.Stavite je ispred vrata ili prozora koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice.Zbog njihove strukture očiju, bistre kese ispunjene vodom muvama liče na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu.

izvor prva.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*