“KAD BIRAŠ MUŽA, BIRAJ OCA SVOM DJETETU”: Mudri Savjeti Bake Koja Upozorava Da Ova 2 Tipa Muškaraca Mogu Da Vas Unište

Smatra se da je izbor životnog partnera jedan od najbitnijih u životu. Čovjek sa kojim želimo da provedemo čitav život nije bilo koji muškarac.

Također, porodica budućeg supružnika igraće značajnu ulogu u cjelokupnom narednom životu, zato nemojte ignorisati vaspitanje, obrazovanje ili tradicionalne vrijednosti u kojima je odgajan vaš partner. Žene poodmakle životne dobi imaju iskustvo na osnovu kog mogu sa sigurnošću da govore o nekim stvarima.

Jedna baka je tako poznata po priči koju je pričala svojim kćerkama, a potom i unukama. Ona je navodno iskusila život sa muškarcima različitih profila i svoje najmilije je željela da poštedi neuspjeha. Prema njenim riječima, zato bi po svaku cijenu trebalo izbjegavati 2 tipa muškaraca.

– Prvi tip muškarca koga treba da izbjegavate jeste kockar. To možda u početku izgleda kao zabava i igra, ali dok sklopite dlan o dlan, taj će vam uzeti sve što imate i ostaviće vas na ulici. Vjerujte mi da nijedna ljubav nije vrijedna toga da zbog nje izgubite sve što ste ikada u životu stekli. Kockari su sebični, ponašaju se tipski, a pojedini čak i mudro vrebaju svoj “plijen”. Zato, čim primijetite da muškarac ima sklonost ka kocki, okrenite se i bježite u suprotnom smjeru koliko vas noge nose – prvi je savjet te mudre žene.

Poroci su nešto najgore što se ikome može desiti. Pored kocke, drugi problem može biti i alkohol, a baka upravo na to i upozorava.

– Klonite se alkoholičara! Tu se ne računaju oni koji vole da popiju pokoju čašicu na slavljima ili nekim specijalnim prilikama. Ovdje pričam o pravim alkoholičarima, koji bez izvjesne doze alkohola ne mogu da preguraju dan. Takav čovjek ima prije svega problem sa samim sobom, a vi ste mu samo slamka spasa koju pokušava da sa sobom odnese u ponor. Ne kaže se za džabe: “jednom alkoholičar, uvijek alkoholičar”, a u domu u kom alkohol vodi glavnu riječ, ljubav neće dobro proći. Ne vjerujte u prazne priče da će prestati da pije i da vas voli najviše na svijetu. Takvi nisu sposobni ni da daju, niti da prihvate ljubav – mišljenje je te vremešne žene.

Baka navodi da za brak žena mora da bude i mudra i ne smije da dozvoli da je ljubav slijepo vodi.

– Kada birate čovjeka za brak, ne birate samo srcem, već i glavom i cijelom dušom. Birate oca svojoj budućoj djeci i zeta na koga će vaši roditelji uvijek moći da se oslone. Tako da ne budite sebični. Uzmite u obzir mišljenje svih bliskih ljudi, jer znajte da vam oni ne žele zlo. Vaš budući muž treba da bude brižan čovjek velikog srca, koji će vam uvijek stavljati do znanja da na njega možete da se oslonite. Prepoznaćete ga tako u milionima drugih. I naravno, ne smije da bude kockar, niti pijanac – zaključila je ta baka.

Izvor: Stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*