Kad duša pati tad telo propada

Kada smo pod strenom, tužni ili besni javljaju se sledeći bolovi…

Savremena medicina aktivno proučava ovu činjenicu, a do sada su mnoga istraživanja dokazala da su bolovi poput migrene, bolova u leđima ili ramenima u direktnoj vezi sa emocijama poput tuge i razočarenja, depresije, besa…

Na ove emocionalne probleme mogu da ukažu bolovi, tvrde psiholozi:

Bol u laktovima

Bol u laktu ukazuje na nedostatak fleksibilnosti, tvrdoglava nespremnost da se ide na kompromis. Najverovatnije se odupiremo nekim važnim promenama u životu. Ili se podsvesno bojimo da prihvatimo nešto novo.

Bol u rukama

Ruke bole kod onih koji već duže vreme imaju veliku potrebu za druženjem. Kojima nedostaje opuštanje i druženje sa drugima. Ako imate bolne ruke – to je signal da je vreme da izađete iz svog zatvorenog sveta.

Glavobolja i migrena

Um koji je ispunjen negativnim mislima ili onima koje vas uznemiruju može da izazove pojavu glavobolje. Pokušajte da razbistrite misli i ne brinete previše. Lekari preporučuju redovno praktikovanje meditacije.

Bol u vratu

Nepetost izaziva bolove u vratu. Tvrdoglavost i nemogućnost da oprostite nekome mogu da budu okidači ovih bolova.

Bol u gornjem delu leđa

Ovaj bol je uzrokovan usamljenošću i osećajem odbacivanja. Želite da volite i budete voljeni, ali nešto ometa vašu komunikaciju sa drugim ljudima i to vas čini introvertnim, ponekad čak i agresivnim. Pokušajte da otvorite svoje srce i stvorite iskren, topao odnos sa ljudima koji vas okružuju.

Bol u donjem delu leđa

Bol u ovoj oblasti nastaje zbog finansijskih problema ili problema na poslu. Ovo može da ukazuje na potrebu promene na profesionalnom polju.

Bol u ramenima

Ukoliko ste preuzeli previše dužnosti i obaveza sa kojima ne možete sa se nosite, mogu se javiti ovi bolovi. Postavite granice sebi i ne dozvolite da ljudi očekuju da uvek ipunjavate njihove želje.

Upaljeno grlo

Ako ne postoji logično objašnjenje za otečeno grlo poput prehlade ili alergije, razlog se možda krije u osećaju gorčine i razočaranja. Pokušajte da budete zahvalniji. Neprijatne emocije mogu da upropaste ceo život.

Bol u kolenima

Ovi delovi tela su povezani sa nespremnošću čoveka za životne promene. Bol u kolenima ukazuje na nesposobnost prilagođavanja. Morate naučiti da pravite kompromise i da budete fleksibilni. Prilagođavanje novim uslovima je znak inteligencije.

Bol u potkolenicama

Bol u ovoj oblasti je znak jakog emocionalnog preopterećenja. Osećaj posesivnosti, ljubavna preživljavanja, mučna, zaslepljujuća ljubomora.

Bol u karlici

Ovi bolovi ukazuju na probleme u emotivnim odnosima sa partnerom.

Bol u stopalima

Razlog bola u stopalima, verovatno je u velikoj apatiji. Kao da naše telo odbija da ode dalje, kao da se plašimo života i ne vidimo nikakav smisao da idemo napred. Kada podsvesno mislimo da je sve loše i da nam se ne da u životu, tada nas bole stopala.

Zaključak je jednostavan: volite sebe, oprostite sebi. Ne zadržavajte ljutnju u sebi i ne gturajte stvari pod tepih. Sve što vas muči rešite već danas.

Iako razlog svih navedenih bolova može da leži u emocionalnim tegobama, pre svega posetite lekara.

izvor zenskikutak.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*