Moćan rastvor koji vraća u život uvele biljke: Za pripremu su vam potrebna samo 2 sastojka, nema više žutih listova

Zapišite recept obavezno

Ukoliko su vaše biljke počele da venu, za taj problem postoji efiksno, i sasvim pristupačno rješenje. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna kora od banane i malo vode.Jedna žena iz Australije pokazala je neobičan trik i podijelila ga putem društvenih mreža. Potrebno je da koru od banane potpiute u vodu i ostavite da odstoje u tegli 24 sata.Nakon toga, sa dobijenim raastvorom zalivajte biljke.

Razlog zbog kog banana ima efekat je taj, jer je kora obogaćena kalijumom, fosforom i kalcijumom, tako da minerali imaju mnogo hranljivih sastojaka za biljke. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korijena i novih izdanaka.Ona je dala još jedan savjet ljubiteljim biljaka. S vremena na vrijeme “istuširajte biljke vodom u koju ste dodali so.

Na taj način ćete lišće očisti od prašine. So je bogata magnezijum sulfatom, što povećava proizvodnju hlorofila, dok će topla voda pomoći u uništavanju štetočina u zemlji, kao što su lisne uši i grinje. Dodajte i ostala prirodna biljna đubriva koja se sastoje od natapanja morskih algi i korova u vodi prije nego što rastvor prelijete preko biljaka.

Novi.ba/Stil.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*