Moćni rastvor zbog kojeg će sobne i dvorišne biljke cvjetati kao lude: U vodu dodajte šećer i još 1 sastojak, iznenadit ćete se

Raskošne bašte, dvorišta i terase svakog proljeća i ljeta mame uzdahe prolaznika, a vlasnicima omogućavaju uživanje u prelijepom ambijentu.

Ali, oko održavanja baštenskog i saksijskog cvijeća često je potrebno izdvojiti dosta vremena, kao i novac za posebne preparate koji će pospješiti rast biljaka i zaštititi ih od štetočina.

Ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za njegu sobnog i dvorišnog cvijeća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalijevanje cvjetnica.

Sastojci:

10 gr svježeg kvasca, kafena kašičica šećera,litar mlake vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite tečnost da odstoji barem 2 sata, pa je sipajte u bocu sa raspršivačem i zalijte sobne i dvorišne biljke,prenosi Telegraf.

Ovaj rastvor koristite za zalivanje jednom u desetak dana tokom proljeća i ljeta, odnosno dva puta mjesečno tokom jeseni i zime.

Lišće će postati zelenije, a cvjetovi bujniji i bogatiji.Sličan efekat daje i tečnost u kojoj je preko noći odstojala kora od banane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*