Mudri savjeti žena u 50tim – “Kajaćete se u starosti što ste željeli ugoditi drugima više nego sebi”

Često se čuje da su pedesete nove dvadesete, što mnogim ženama ulijeva strah od starenja, no zapravo su to godine u kojima se može osjećati sjajno i shvatiti neke važne stvari u životu.

Stručnjaci savjetuju ženama u pedesetima da stave sebe na prvo mjesto, jer ako se brinu o svojoj dobrobiti, imat će više energije za pomoć drugima. Mnoge žene se uvijek stavljaju na posljednje mjesto i brinu se o svima oko sebe, što može biti refleksna navika.

Važno je shvatiti da briga o samoj sebi nije sebičnost, već je potrebna kako bismo imali sretan i produktivan život. U našoj kulturi se puno govori o smanjenju stresa, no mnoge osobe još uvijek vode kaotičan život. Brojne bolesti su povezane s načinom života, stoga je važno okrenuti se zdravijoj prehrani, tjelovježbi i smanjiti stres. To će nam pomoći da budemo produktivniji, pozitivniji i, što je najvažnije, zdraviji.

Još jedan savjet je da se okružimo ljudima koji nas vole i podržavaju, a da se odmaknemo od negativnih i toksičnih osoba koje nam crpe energiju. Važno je naučiti reći “ne” i ne opterećivati se suvišnim obvezama koje nas ne čine sretnima. Umjesto da govorimo “trebam” ili “moram”, trebamo govoriti “želim” i usmjeriti se prema stvarima koje nas čine sretnima.

Često smo previše kritični prema sebi, no važno je pokušati zamijeniti negativne misli pozitivnima. Trebamo se prihvatiti i voljeti sebe, jer smo lijepi i vrijedni ljubavi. Kad se svako jutro pogledamo u ogledalo i recimo si to, pomoći ćemo si da se osjećamo bolje u vlastitoj koži.

Ukratko, pedesete godine mogu biti divno vrijeme u životu, no važno je brinuti se o sebi, okružiti se pozitivnim ljudima, reći “ne” suvišnim obvezama, i zamijeniti negativne misli pozitivnima. Važno je prihvatiti sebe i voljeti sebe, jer smo lijepi i vrijedni ljubavi.

Izvor: svezazenu.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*