Na dlanu postoji posebna tačka kod svake osobe

Svakodnevno smo pod stresom, a organizam traži svoje načine da se izbori.

Tako se dešava da se vikendom osjećamo previše umorno, što je posljedica napornog rada tokom nedjelje. Zato možda ne bi bilo na odmet da pokušate sa tretmanom akupresure tačke koja se naziva “Lao Gong”.

Organizam i sisteme tijela, ali i izazvati reakcije koje su nam potrebne. Jedna tačka se posebno ističe, a to je magična tačka Lao Gong koja vas oslobađa umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se na sredini našeg dlana. Nakon što pronađete tačku, uradite sljedeće vježbe:

Vežba protiv umora i za nalet energije

Opustite ruku i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Zatim započnite glatke rotacione pokrete. Masirajte tačku u krug dok se ne osjetite opušteno i energično.

Vježba za koncentraciju

Ako osjećate da ne možete da se koncentrišete na važnu stvar, pritisnite tačku Lao Gong palcem pet puta. Duboko udahnite sa svakim pritiskom i izdahnite dok puštate prst. Za samo nekoliko minuta osjetit ćete poboljšanje.

Vježba sa kineskim loptama

Ako nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, možete koristiti orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Uzmite loptice u ruku i počnite da ih kotrljate jednu između druge u sklopljenom dlanu. Tako ćete aktivirati ne samo tačku Lao Gong, već i druge važne tačke koje će vam pomoći da se opustite.

izvor hayat.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*