Oterajte neprijatan miris iz stana posle prženja hrane: Nestaće za minut

Ako mučite muku s neprijatnim mirisima od prženja ili nikako ne možete da isterate miris starog pečenja iz rerne, evo nekoliko trikova kako brzinski da ih se rešite.

Iskoristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji, ali na malo drugačiji način. Kad pržite, naročito ribu, miris je posebno intenzivan.

Ako ne možete da se otarasite ovog mirisa, na šporet stavite šerpu s vodom, pa u nju dodajte jedan ili dva štapića cimeta i lagano kuvajte. Miris cimeta ispuniće svaku prostoriju.

Ako vam se iz rerne širi neprijatan miris, zagrejte je na 250 stepeni, pa na lim za pečenje stavite štapić cimeta i ostavite nekoliko minuta. Čim osetite ugodan miris, isključite rernu i otvorite njena vrata.

Osim za čišćenje, cimet će vam poslužiti i u borbi protiv mrava. Oni ne podnose ovaj miris, pa na mestima na kojima ih primetite pospite malo cimeta i mravi će nestati.

Efikasan je i za teranje moljaca. Pomešajte malo cimeta, lavande i ruzmarina, pa sve stavite u platnenu vrećicu. Stavite takve vrećice u ormane i fioke i rešićete se nepoželjnih gostiju.

izvor b92.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*