Ovako se pravilno čisti mašina za veš: Majstori otkrili caku, samo ovako će biti kao nova

Za čišćenje bubnja možete se koristiti i dodatnim sredstvima za kućanstvo, na primjer alkoholnim octom, kojim možete poprskati unutrašnjost i obrisati čistom krpom.Nakon nebrojeno mnogo pranja rublja, vaša perilica rublja možda više ne miriše tako svježe kao kad ste je prvi put postavili. Pranje odjeće stvara prilično vlažno okruženje, što može rezultirati bujanjem plijesni i bakterija.

Tamne oznake na gumenoj brtvi perilice mogu značiti da je vaša perilica spremna za čišćenje, ali mnogi ne znaju kako to učiniti ili se pak boje da ne izazovu slučajno oštećenje. Međutim, kako piše Mirror, postoji jednostavna metoda čišćenja koja će vašu perilicu učiniti besprijekorno čistom.

Sarah Dempsey, stručnjakinja za čišćenje iz My Job Quote, otkrila je: “Najbolji način za čišćenje brtve vaše perilice rublja jest mješavina tekućine za pranje posuđa i tople vode. Trebali biste započeti pokretanjem vrućeg ciklusa s proizvodom za čišćenje kako biste očistili unutrašnjost bubnja.” Što se tiče proizvoda za čišćenje, Sarah je savjetovala da odaberete rješenja posebno dizajnirana za pranje perilice rublja, poput vrlo popularnih proizvoda Calgon. Prema Sarah, proizvodi ze perilice pomažu u čišćenju prljavštine i bakterija s cijelog sustava perilice rublja, osiguravajući da je sigurna, svježa i bez mirisa. Međutim, za čišćenje bubnja možete se koristiti i dodatnim sredstvima za kućanstvo, na primjer alkoholnim octom, kojim možete poprskati unutrašnjost i obrisati čistom krpom.

Nakon što je bubanj čist, Sarah savjetuje da napravite mješavinu tople vode i deterdženta za pranje suđa za brtvu na vratima
“Nježno podignite brtvu perilice rublja i čistom krpom obrišite ispod brtve. Brišite neko vrijeme kako biste uklonili sve ostatke i vlagu s brtve. Ako želite biti temeljitiji i ući u svaki kutak, dodajte malo octa na štapić s vatom. Zatim vatom očistite cijeli donji dio brtve, dodajući još octa po potrebi. Nakon čišćenja brtve, pokrenite vrući ciklus kako biste uklonili sav preostali ocat iz bubnja”, objasnila je. Sarah je također naglasila kako je važno ostaviti malo odškrinuta vrata između uporabe kako bi se omogućila bolja cirkulacija zraka i spriječilo nakupljanje bakterija.

Izvor: Večernji.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*