OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE BI TREBALO DA ZAMRZNETE, MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Slušajte STRUČNJAKE

Zamrzavanje hrane je praktičan način da se produži njen rok trajanja uz očuvanje svežine i hranljivih materija. Dakle, postoje neke namirnice koje su posebno pogodne za ovu svrhu. Neki primeri namirnica koje su veoma praktične za zamrzavanje su meso, riba, hleb, supe i variva.

Ali nisu sve namirnice pogodne za zamrzavanje.

Saznajte kojih pet namirnica nikada ne bi trebalo da stavljate u zamrzivač.

Zelena salata

Zelena salata brzo postaje kašasta kada se zamrzne jer ima visok sadržaj vode. Nakon odmrzavanja, gotovo je nemoguće jesti. Ista stvar se dešava i sa lisnatim spanaćem. Ali pošto najčešće kuvamo spanać, to nije problem, prenosi Novi list.

Jaja

Sirova jaja se nikada ne smeju zamrznuti. Zamrzavanje može prouzrokovati pucanje ljuske i omogućavanje bakterijama da uđu. Kuvana jaja možete čuvati u običnom frižideru jedan do dva dana. Ali nikada ne bi trebalo da zamrzavate jaja.

Mlečni proizvodi sa visokim sadržajem vode

Mlečni proizvodi kao što su jogurt, kiselo mleko ili kajmak imaju visok sadržaj vode i menjaju svoju konzistenciju kada su zamrznuti. Postaju grudvaste i gube kremastost. Ako želite da zamrznete ove proizvode, prethodno ih dobro promešajte da malo poboljšate konzistenciju. Međutim, preporučljivo je koristiti sveže mlečne proizvode.

Kuvana testenina i pirinač

Kuvana testenina i pirinač gube konzistenciju kada se zamrznu i postaju kašasti. Često, nakon odmrzavanja, ove namirnice više nisu jestive. Ako vam je ostalo kuvane testenine ili pirinča, bolje je da ih čuvate u frižideru i upotrebite u roku od dva do tri dana.

Izvor:http://mirisicvijeca.info/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*