Recept za čuveni “čistač krvi”: smjesa od samo 2 sastojka koja uklanja sve masnoće

Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, a efikasni recept da podijelimo s vama.

Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti ovo je bolest sadašnjice.Nekada se kod povišenih masnoća mogu primjetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svijetu tako i kod nas.Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga.

Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke za ovaj lijek, jer našim najbližim je pomogao.Sastojci:– smokve– domaće jabukovo sirće

Priprema:Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro.Uzmite tri suhe smokve, i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2 dcl domaćeg jabukovog sirćeta.Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h.

Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način.Ta 2 dcl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2 dcl sirćeta, i postupak ponavljate jos jednu sedmicu.

Znači, kura liječenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravo načina ishrane, i povečajte fizičku aktivnost.Nakon pola mjeseca od ispijene kure, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost lijeka.

Izvor: LijekizPrirode.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*