Rješite se buba zauvijek pomoću ove smjese: Komarci i ostali insekti će bježati od vaše kuće!

Sve sastojke sigurno već imate u kući.Kada dođe lijepo toplo vrijeme, naš glavni i jedini neprijatelj jesu insekti. Koliko god želimo da uživamo, bube nam ne daju mira.Srećom, pomoću ovog trika, nećete više imati ovakvih problema. Sve što treba jeste da pretražite kuhinju jer vjerovatno sve već imate u kući.

Sastojci:Dva limuna,dvije limete,nekoliko grančica ruzmarina,deset kapi eteričnog ulja eukaliptusa,malo vode,plutajuće svijeća.

Postupak:

U manju staklenu čašu stavite vodu, limun, limetu i ruzmarin. Dodajte eukaliptus i na vrh stavite plutajuću svijeću.Karanfilić i limun su spas od ovih krvopija.Prepolovite nekoliko limuna ili limeta pa u središte pobodite 10-ak karanfilića. Rasporedite limun po stanu, tamo gdje provodite najviše vremena, i to je to.

Tečnost protiv osa i stršljenova

Za ovaj recept, potrebno je da izbušite rupe na poklopcu tegle. Stavite med na dno tegle i razblažite s malo vode ili dodajte kašiku džema. Insekti će biti privučeni slatkim mirisom, ući će kroz rupe, ali neće moći da se odlijepe od smjese sa medom. Po potrebi menjajte teglu.

Protiv različitih buba

Sastojci:30 ml maslinovog ulja,po jedna kap esencijalnog ulja citronele,eukaliptusa,nane,čajevca.

U tegli pomješajte sve sastojke, dodajte malo vode i pomješajte – samo strogo vodite računa da mješavinu nipošto ne držite blizu očiju, ni dok je pravite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*