Turšijske paprike punjene kupusom, bez konzervansa i sirćeta: Od sada ćete ih praviti svake godine! (RECEPT)

U ovaj recept ne ide ni vinobran

Sastojci:
3-4 kg kupusa,
5-6 kg žutih paprika,
5 l vode,
150 g soli.
Priprema:

Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati u veću tepsiju. Paprike očistiti od peteljki i semenki, oprati ih pa ih poređati na tanjir obložen pamučnom krpom da se lepo osuše. Kupus prebaciti u vanglu, pa postepeno soliti sa dve supene kašike soli i rukama mešati da so dođe svuda. Ostaviti da stoji oko sat vremena.

Suve paprike iznutra pomalo posoliti, poređati u tepsiju i staviti da i one stoje oko sat vremena. U 5 l vode rastvoriti 150 g soli i mešati dok se so potpuno ne istopi.

Paprike do vrha puniti kupusom i ređati u plastičnu posudu. Ako vam je ostalo malo kupusa, poređajte ga preko i između paprika. Zatim preliti slanom vodom, koju ste prethodno promešali. Odozgo poklopiti tanjirom, pritisnuti i ostaviti da stoji 15 dana. Nakon toga zimnica je spremna za konzumiranje.Svi roditelji žele da njihova djeca izrastu u srećne, uspješne i pametne ljude. Kako objašnjavaju stručnjaci, roditelji se često pitaju koliko je njihovo dijete inteligentno i na koji način mogu da prepoznaju da li je kojim slučajem nadarenije od svojih vršnjaka.

Iako znakovi poput velike radoznalosti, odličnih ocena, ranog čitanja i dobrog pamćenja mogu biti neki od glavnih znakova natprosječne inteligencije kod djeteta, postoje i oni, nešto suptilniji simptomi koje velika većina roditelja ne zna da prepozna.

Jedan od tih znakova je poteškoća u slaganju s drugom djecom. Iako na prvu zvuči kontradiktorno, stručnjaci kažu da natprosečno inteligentnom djetetu zna da bude vrlo frustrirajuće družiti se s vršnjacima jer često ne može da razumije zašto druga djeca ne mogu da ga prate, prenosi Index.

Isto tako, brojne studije na ovu temu otkrile su da nadarena djeca znaju da budu osjetljivija od svojih vršnjaka pa se lakše uznemire ili rastuže kada ih njihovi vršnjaci izostave iz određene aktivnosti ili ih kojim slučajem zadirkuju.

Izvor:https://receptizatren.club/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*