Za pušače I bivše pušače – Ovo je najbolji prirodni način da očistite pluća od nikotina I katrana!

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.

Luk

Luk, kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sistema.

“Da biste pročistili pluća ne treba vam čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume”

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:– 400 grama luka– 1 litra vode– 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)– 2 žlice kurkuma– korijen đumbira veličine palca.

Priprema:Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu.

Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*