Zašto bi trebalo da pospete so po kući

Ako ste dosad koristili so samo u kuhinji, uskoro ćete se predomisliti!

Ova jeftina namirnica zameniće mnoge hemikalije i rešiti mnoštvo problema, ali i pomoći u čišćenju.

  1. Posuta so po kući oteraće mrave

Ako ste primetili u određenim uglovima i prostorijama doma mrave, pospite malo soli na ta mesta. Pogotovo u kuhinji mravi mogu biti problem, a na ovaj način rešićete ih se bez hemije, piše Magazin.novosti.

  1. Sjajno polira srebro, bakar i mesing

Ukoliko imate ove metale u kući, najjednostavniji način za poliranje jeste so. Pomešajte malo soli i sirće, pa tom smesom prebrišite željene površine.

  1. Čisti prozore u domu i automobilu

Ako želite da vam se prozori blistaju, pomešajte 2-3 kašike soli u 4 litara vode. Ova smesa za koju vam je potrebno malo novca i vremena sve ukloniće mrlje i nečistoću sa prozora.

  1. Otpušava i čisti odliv sudopere

Ako pomešate toplu vodu i so, a zatim sipate u odliv sudopere, oduševićete se rezultatom – so topi naslage masti koje mogu zapušiti sudoperu i stvoriti neprijatan miris.

  1. Osvežava i vraća boje tepisima i zavesama

Ako ste primetili da su vam zavese i tepisi izgubili pređašnju boju i sjaj, isprobajte so! Ako krpu potopite u vodu u kojoj ste prethodno sipali so, a potom istrljate njome zavese i tepihe primetićete da će izgledati znatno svežije.

  1. Suši odeću i sprečava njeno sužavanje

Da biste sprečili sužavanje odeće nakon pranja, ubacite malo soli u veš-mašinu tokom poslednjeg pranja. Takođe, so će učiniti vašu opranu odeću mekšom i čistijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*