Žene, sve ste pogrešno radile: Ovako se pere veš, bit će čistiji I sušit će se 3 puta brže

Veš vrlo često može predstavljati problem mnogim domaćicama u njihovim domaćinstvima.Pranje i sušenje nekada znaju biti izuzetno veliki problem jer nekada nam je potrebno da ga što prije osušimo i pripremimo za upotrebu. Tako vam mi ovom prilikom donosimo jedan genijalan trik žene koja je stručnjak za sušenje veša. U nastavku pogledajte o čemu se radi i vjerujemo da ćete se oduševiti.

Australski ekspert za kućanske poslove Shannon Lush je ženama objasnila kako da rade kućanske poslove. Newscorp je u razgovoru rekla kako je popularno vjerovanje da veća količina deterdženta znači čistiju odjeću. Međutim, radi se o tome da to uopšte nije tačno. Istakla je da ljudi često zbog previše opranih peškira dobijaju osip te iritaciju na koži- Naime, Razlog je krajnje jednostavan.

Višak sapuna se zna zalijepiti za tkaninu i sušenjem se zagrijava. Zbog toga se peškiri koji iz sušilice izlaze meki i lijepi poprimaju svoj klasičan grub oblik. Lush savjetuje da obratite pažnju prilikom upotrebe deterdženta i da se ne vodiite devizom manje je više.U VEŠ MAŠINU je dovoljno da stavite osminu preporučene količine praška ili tečnosti. Kada su pune odozgo zahtijevaju četvrtinu iste količine.

Ukoliko vas zanima na koji način da skratite sušenje veša, poslušajte njene odlične savjete o stavljanju suhog peškira u mašinu. Stručnjakinja tvrdi da će se mokra odjeća osušiti tri puta brže. Većina je ljubitelj omekšivača s obzirom da stvarima daje ljepši miris. “Osnova omekšivača je ulje koje se lijepi za odeću u pranju. Radije stavite sirće umjesto omekšivača. Vjerujte mi da neće biti nikakvog mirisa na kraju”, poručila je.

zdravlje-i-kuhinja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*