7 načina da se rešite edema (otoka tela) kod kuće

Otečene noge su više nego smetnja. Ovo je bolno, iscrpljujuće stanje i nije ga uvek moguće pobediti pasivnim odmorom u krevetu.Uzroci edema su brojni, od dugotrajnog sedenja tokom putovanja do neudobnih cipela i lošeg rada bubrega. Preporučujem da ne žurite sa uzimanjem svih vrsta lekova i da se snalazite sredstvima koja su dokazana u više od jedne generacije. Broj 5 mi uvek pomaže.

KAKO IZLEČITI EDEME (OTOCI TELA)

Ohlađeni list kupusa

Kupus će vam pomoći da se rešite užasnog otoka nogu! Stavite listove u frižider, nanesite ih hladne na najproblematičnija mesta.

Voda za piće

Ako ne pijete puno, posebno leti, telo zadržava višak vode i dolazi do edema! Pijte što više vode – ovaj postupak ima više prednosti. To je ono što nutricionisti pre svega preporučuju kod edema!Kuvani pirinač sa sodom

Pomiješajte malo kuvanog pirinča sa sodom bikarbonom i nanesite ovaj oblog na nogu. Oticanje će nestati izuzetno brzo!Eukaliptus kupkaEukaliptus nije koristan samo za koale! Kupka sa dodatkom par kapi esencijalnog ulja eukaliptusa sredstvo je za trenutno uklanjanje edema. Eukaliptus će pomoći u podsticanju cirkulacije krvi i vaša stopala će se odmah osećati bolje!

Kupatilo sa morskom solju

Kupka sa morskom ili himalajskom solju: ekspresno sredstvo protiv edema! Samo dodajte nekoliko kašika soli u posudu sa vodom.

Magnezijum u hrani

Ako telo ima dovoljno magnezijuma, edem vam neće biti problem. Jedite više hrane sa ovim korisnim elementom: zeleno lisnato povrće, kakao, orasi, heljdina kaša, ovsena kaša, jaja – pristupačna hrana za jačanje vašeg zdravlja!

Led:Ako stavite led na noge, krvni sudovi će se suziti i nelagoda će nestati!

izvor: dnevni.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*