Bol u Leđima i Išijas: Pomoći će vam ovaj eliksir sa bijelim lukom

Riječ “išijas” se odnosi na bol u donjem dijelu leđa, u predjelu zadnjice i nogu, a on se javlja usljed priklještenog ili iziritiranog bedrenog živca.

Radi se o najvećem živcu u ljudskom tijelu.

Išijas nije prava medicinska dijagnoza ali predstavlja jedan od najčešćih problema sa leđima u današnje vrijeme. Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpeti i utrnulost ili peckanje u nogama.

Takođe moramo napomenuti da kod išijasa mnogi stručnjaci preporučuju vježbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema.

Mi vam donosimo recept kako da pripremite domaći lijek koji će opustiti vaš bedreni živac i uspješno olakšati vaš bol.

U slučaju da niste sigurni da vaši simptomi ukazuju na išijas, ovo je lista najčešćih simptoma išijasa.

Ovo su neki od simptoma išijasa:

Bol koji počinje u donjem dijelu leđa ili sa jedne strane kuka i širi se na zadnjicu i noge ili nogu.Peckanje u nozi/nogama.Bol se pogoršava kada sjednete.Slabost, utrnutost, poteškoće prilikom pomjeranja nogu ili stopala.Poteškoće prilikom pomjeranja usled pojave probadajućeg bola .Konstantan bol u zadnjici.Eliksir koji pomaže kod išijasa i boli u leđima

Trebaju vam ovi sastojci: 4 češnja bijelog luka,200ml mlijeka,Med (po želji)

Sprem se na ovaj način:

Izmrvite češnjeve bijelog luka, a onda ih kuvajte na tihoj vatri. Dok ih kuvate dodajte mlijeko i čekajte nekoliko minuta dok ne počne da vri. Zatim mlijeko skinite sa vatre.

Koristite ga ovako:

Ovu mješavinu konzumirajte jednom dnevno i ubrzo ćete primjetiti olakšanje od bolova. To će se desiti zato što beli luk posjeduje antiupalna dejstva koja će smanjiti i sprečiti oticanje bedrenog živca.

Dodatni savjet

Za najbolje rezultate kombinujte ovaj lijek sa laganim vježbama ili istezanjima za olakšavanje bola usljed išijasa.Sasvim je dosta da uradite samo nekoliko vježbi za istezanje par minuta u toku dana, to uveliko pomaže pri olakšanju boli.Spremite i vi ovaj moćni eliksir!

Izvor: webtribune.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*