Čaša tople vode sa limunom svako jutro

Konzumiranje tople vode sa limunom postalo je jedna od najzdravijih navika u koju se ljudi kunu. Limun je više nego efikasan kada je rastvoren u toploj vodi. Hladna voda, s druge strane, nije toliko efikasna kao topla voda.

Kada je u pitanju topla voda, njena idealna temperatura treba da se kreće od 120 do 140 stepeni Farenhajta (50-60 stepeni Celzijusa). U suprotnom, možete rizikovati da upalite grlo i izazovete dodatne zdravstvene probleme.

Evo za šta je sve dobra čaša tople vode sa limunom svakog jutra:

Pomaže kod začepljenja sinusa

Topla voda i limun su odličan način za ublažavanje zagušenja sinusa i prevazilaženje prehlade. Limun pomaže u razgradnji sluzi, što olakšava njeno uklanjanje. Kod prehlade, limun pomaže u procesu isceljenja i jača imuni sistem.

Poboljšava varenje

Topla voda pomaže probavnom traktu da se opusti, što ga čini boljim i podstiče protok krvi u telu. Topla voda i limun su takođe neverovatni za ispiranje toksina iz tela i za poboljšanje performansi jetre.

Opušta nervni sistem

Prirodna temperatura tela je oko 36 stepeni, a većinom zavisi od dnevnih energetskih nivoa. Međutim, kada temperatura raste, naš nervni sistem se može se suočiti sa trenutnim šokom.

Topla limunska voda može da obezbedi umirujući osećaj koji vas istovremeno napaja energijom i smiruje vas. Pored toga, topla voda sa limunom je odlična za balansiranje vaših promena raspoloženja i oslobađanje od stresa.

Sprečava konstipaciju

Kako topla voda pomaže crevima da bolje rade, ona takođe može pojačati rad creva. S druge strane, hladna voda sprečava apsorpciju važnih enzima, što može pogoršati simptome konstipacije. Zbog pektina, rastvorljivih vlakana, limun lakše rastvara rafinisane šećere, čime kontroliše nivo šećera u krvi.

Hidrira telo

Topla voda ima tendenciju da ostane u telu duže vreme, za razliku od hladne vode. Kao rezultat toga, topla voda održava nivo hidratacije u telu na idealnom nivou.

Naravno, ako želite dodatnu energiju i hidrataciju, pijte toplu vodu sa limunom tokom celog dana.

Podstiče gubitak težine

Topla voda sa limunom će probuditi vaš probavni sistem, koji pomaže ispiranje masnih naslaga iz tela. Uz to, napitak takođe podstiče zdrav gubitak težine i minimalan unos kalorija.

Poboljšava cirkulaciju

Topla voda pomaže arterijama i venama da se opuste i prošire, što onda povećava protok krvi po celom telu. Uz cirkulaciju, topla limunska voda takođe “isporučuje” mnogo antioksidanata, koji održavaju krv filtriranom i bez toksina.

Opušta mišiće

Topla voda je u stanju da opusti mišiće i podstakne bolju apsorpciju predivnih limunskih kvaliteta. Štaviše, vrela limunska voda čuva mišiće od povreda i istovremeno sprečava grčeve u mišićima.

Ispira toksine iz organizma

Vruća limunska voda je odgovorna za uklanjanje svih toksina iz tela ujutru. Štaviše, topla voda limuna podstiče endokrini sistem, odgovoran za detoksikaciju organizma.

Da li vam treba još neki razlog da počnete da konzumirate ovaj napitak svako jutro? Mislimo da ne – i neka vam to postane navika!

izvor stil.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*