Crveni alarm: Ovo su 4 glavna simptoma srčanog udara koje trebate znati

Srčani udar je često posljedica loše ishrane Konzumirate dosta masti i soli i onda dolazi do začepljena krvni sudova, što uzrokuje udar. Podijelite ovo sa prijateljima, nikad ne znate kome može zatrebati.Zato unosite normalne količine masti i soli, hranite se zdravo, unosite što više vitamina i minerala, posebno kalijuma koji je dobar za srce. I naravno, redovno se krećite.Ovo su neki simptomi srčanog udara i nemojte ih zanemarivati:

Oticanje:Oticanje stopala, zglobova se može desiti zbog problema sa srcem tj. srce ne radi dobro i onda dolazi do nakupljanja tečnosti.

Ovo nipošto ne zanemarujte, već otiđite ljekaru kako biste dobili terapiju kojom ćete riješiti ovaj problem i izbaciti višak tečnosti iz organizma.

Anksioznost:Anksioznost je još jedan od simptoma srčanog udara ili uopšte problema sa srcem.Bolovi:Bolovi u rukama, abdomenu, leđima, grudima, mogu značiti probleme sa srcem i mogući srčani udar.

Kašalj:Čest kašalj, pa i praćen krvlju, može također biti jedan od znakova. Neki od simptoma su i: kratkoća daha, hladan znoj.

Izvor: megagiga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*