Da li vam biljne vašI uništavaju cvijeće: nećete vjerovati kako lako možete da ih uklonite! Imate sredstvo u frižideru!

Uporni insekti su napali ruže? Imamo rješenje!

Čim primijetite vaši na biljkama, morate hitno stupiti u akciju. Mnogi čekaju povoljan trenutak, da odu do poljoprivredne apoteke i kupe neko sredstvo, a zatim da vreme bude pogodno kako bi mogli da primjene otrove, tojest insekticide koji se obično koriste.

Međutim, bolje rješenje vam je na dohvat ruke – samo otvorite frižider. Ako – poput većine domaćica – imate mleko u rezervi, spremni ste da se bacite u borbu protiv raznih biljnih štetočina. Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u razmjeri 1:3 (na primjer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih “uhvatite” u početnoj fazi razvojnog ciklusa, prije nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvjetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

Izvor: Lepa&Srećna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*