‘DETOKS VODA’ za prirodno uklanjanje otrova iz tijela

Detoksikacija je prirodan proces neutralizacije ili eliminacije otrova iz ljudskog tijela. Otrovi se kemijski pretvaraju u manje štetne tvari koje se potom izlučuju putem stolice ili urina. Sve što unesemo u naš organizam prolazi kroz jetru gdje se rastvaraju štetne tvari.

Otrovi mogu potjecati od normalnih procesa koji se u našem tijelu odvijaju unosom hrane, poput amonijaka proizvedenog tijekom razgradnje proteina, ili od udisanja ili unosa kemikalija poput pesticida, sredstava za čišćenje, aditiva hrani, lijekova, zagađenja, dima cigarete i teških metala poput olova.

Uklanjanjem otrova iz tijela, zdravim hranjivim sastojcima, detoksikacija vam može pomoći u obrani od bolesti i obnoviti sposobnost organizma da održava optimalno zdravlje.

Dvije litre “detoks vode” svaki dan može vam pomoći da budete hidratizirani te da vitalne organe održite zdravima. Voda potpomaže probavu i bolji rad crijeva te sprječava nadutost i zatvor.

Sastojci:2 limuna;1 krastavac;1 manji komad oguljenog i narezanog đumbira;svježi listići metvice;2l vode

Priprema:Limun i krastavac operite i nasjeckajte na krugove i stavite ih u stakleni bokal. Sitno isjeckajte oguljeni đumbir i dodajte ga u bokal, a zatim ubacite i svježu metvicu i dodajte vodu. Bokal ostavite da odstoji najmanje četiri sata u hladnjaku, a najbolje je da ga ostavite preko noći.

Pijte tijekom dana.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*