Druga žena: Šminkajte se OVAKO i izgledaćete 10 godina MLAĐE

Kada je riječ o njegovanju kože, možete uraditi sve kako i treba, ali ako ne koristite šminku na pravi način, vaši napori da izgledate mladoliko padaju u vodu.To se dešava zbog toga što boje i formule koje birate direktno utiču na to koliko svježe izgledate. Uz prave proizvode i trikove nanošenja, sasvim sigurno možete izgledati mladoliko, a ako se pridržavate sljedećih malih trikova, možete izgledati i do deset godina mlađe.

Prajmer za sitne linije

Kome je potreban prajmer kada se nanose izdašne količine hidratantne kreme? Zapravo, vama.Prajmeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije usljed čega vaša koža prirodno reflektuje svjetlost i blista. Pored toga, prajmer omogućuje lakše i efikasnije nanošenje pudera kao i da ga lakše ujednačite.

Ujednačite izgled kože

Ponekad je potrebno prekriti samo par problematičnih područja – mrlje nastale usljed izlaganja suncu, tamne kolutove ili crvenilo oko nosa – pa vam je prvi instinkt da najprije koristite korektor pa onda puder.Ali, trebalo bi da uradite potpuno suprotno: prvo nanesite puder. Koristite one koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Nakon toga nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost.

Izbrišite nesavršenosti

Jednom kada ujednačite kožu, iznenadićete se koliko je malo korektora potrebno da biste završile posao prikrivanja nesavršenosti na koži.Koristite pigmentisane formule (a koje nisu previše tečne) tako da će vam trebati sasvim male količine (poput veličine zrna graška). Da biste ga nanijeli, nježno utapkajte na potrebno područje (nemojte trljati).

Nanesite sjenku

Nanesite suptilno tamniju, svjetlucavu sjenku – počnite od spoljašnjeg ugla kapka i izjednačite iznad pregiba.

Ne zaboravite hajlajter:Stvorite efekat savršene kože, poput nekog nježnog filtera na Instagramu, tako što ćete nanijeti hajlajter tik iznad jagodica.Izgledajte što svježije:Želite da postignete svježi sjaj? To možete ukoliko koristite kremaste vrste rumenila, a koje su u živahnim nijansama ružičaste.

Nježni karmin

Koža na usnama je tanka i na njoj se ne nalaze lojne žlijezde, a usljed čega linije postaju vidljivije. Prilikom odabira karmina, najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hidratantne sastojke, poput glicerina i shea putera. Najbolja boja? Nježna, ali efektna, nude ružičasta, koja laska svakom tenu.

Autor: minimagazin.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*