Dva prirodna elementa smanjuju stomak i čiste organizam od toksina

Volimo da pojedemo ukusnu picu, pomfrit i hamburger, koji obično idu uz neko hladno gazirano piće, a nakon toga pojedemo i nešto slatko poput čokolade ili sladoleda. E pa, zbog tih dana je neophodno da na meniju uvek imate nešto što može da vam pomogne da se ti trenuci užitka ne završe loše po organizam.

Kada jedete velike količine nezdrave hrane, koja je bogata lošim mastima, solima, šećerom, veštačkim bojama i aromama, vaše telo će imati otežano i dugotrajno varenje, a rezultat toga će biti proizvodnja velikih količina toksina. U pokušaju da neutrališe povećanu kiselost, vaše telo zadržava tečnost, usled čega osećate otečenost i povećavate težinu.

Hrana bogata kalijumom i vodom pomoći će u uklanjanju viška natrijuma (soli) iz vašeg tela. Jedite što više dinje, grožđa, narandže, spanaća, avokada i slatkog krompira.

Jogurt, osim što je bogat kalijumom, pomoći će da se uspostavi ravnoteža dobrih bakterija u crevima. Jedite običan jogurt ili mu dodajte nekoliko trešanja ili borovnica, koje su bogate antioksidansima ili sa nekoliko orašastih plodova bogatih omega-3 masnim kiselinama.

Pokušajte da unosite veću količinu vode, ali i zeleni čaj sa đumbirom i limunom. Đumbir će vam mnogo pomoći da otklonite osećaj nadimanja.

Birajte riblji file bogat omega-3 masnim kiselinama, za koje se pokazalo da se bore protiv toksina zbog svojih antiinflamatornih svojstava.

Salata sa crvenim pasuljem, bogata kalijumom i vlaknima, takođe je idealno jelo za detoksikaciju.

izvor b92.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*